Беседа:Български народни приказки

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
От Уикикниги

Помни ли някой приказката за дядото, който стига "до под кривата круша"? Беше много хубава приказка, но за жалост не и помня даже името. Може да се включи в този списък. --Ема 12:01, 8 фев 2005 (UTC)

Тези приказки не са ли по-скоро за УикиИзточник: като публикуван материал, неподлежащ на промени? Не съм съвсем сигурен, защото народните приказки си имат различни версии и може би и да има промени. От друга страна, текстовете винаги се осланят на отделни публикации, така че май УикиИзточник си е по-добре (може да включва различните публикации)? --Stanislav 16:30, 8 фев 2005 (UTC)

тази приказка за неволята ни дава много ценен урок за живота как да не се отказва ме от трудностите в живота и как да се справя ме сами.приказката за двама братя които викат неволята но се оказва че тази неволя всъщност тя им е помогнала защото те са поправили теглича на колатаэ и накрая бащаим им казва че неволята им е помогнала като не са се отказали да поправят колата итака неволята им е помогнала да попрявят колата и така са знесли дървата в къщи итака приказката свършила добре и всички заживели дълго и щасливо и ръсказвали наси и те  внуите  на тяхните и те на тяхните.автор   даяна иванова захариева на7 годиниПолучер текст