Потребител:Sarne42

От Уикикниги
Направо към навигацията Направо към търсенето

Казвам се Елена Атанасова Димова. Завършила съм в Пловдивския Университет специалност математика. Работила съм като учител по математика в гр. Малко търново и в гр. Хисар. Била съм преподавател по математика във ВИХВП и в ТУ в град Пловдив. Доктор съм на математическите науки. В момента съм пенсионер. Написала съм "Приказките на моя баща", които са поместени в сайта "Откровения" и две от тях в Български народни приказки -- Уикикниги. Помогнах на моя приятелка Елена Гутман в отпечатване на "Хайдушка повеля" - повест. С помощта на турско-български речник преведох турските думи, които се употребяваха в книгата и сега от време на време попълвам тези думи в речник на турските думи в българския език в Уикикниги.

Във възторг съм от статиите на Борислав Иванов Иванов за говореща българска азбука АЗъЕр. След прочитането на тези статии започнах да правя речник на думи получени от Българската говореща азбука. Тези на които им е интересно, могат да започнат да ми помагат.

Моята приятелка инж. Мария Никленова, почина през 2002 г., остави голямо творчество - поезия за деца и възрастни. Чувствам се задължена да разпространявам нейното творчество. Най-добрите стихотворения закачих в сайта www.Otkrovenia.com, сега качвам нейни броилки в броилки написани от Мария Никленова .